Image

Θέατρο Ημέρας
Αμπελοκήπους Αθήνα

Image

Για παιδιά απο 4 ετών

Η θεατρική μεταφορά του ΗΧΟΒΙΒΛΙΟΥ «Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΚΟΟΥΖ» του Δ. Λαλούμη

Παράσταση & Εισητήρια

Θα μας βρείται

Θέατρο Ημέρας (στους Αμπελόκηπους, Αθήνα)
(Νικ. Γεννηματά 20, Αθήνα 115 24​​)
Κάθε Κυριακή στις 11:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10€ γενική είσοδος

ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2 στην τιμή του ΕΝΟΣ

Κάνε την κράτηση σου ΤΩΡΑ συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα και παρέλαβε τα εισιτήρια σου στα ταμεία του θεάτρου με το όνομα σου ή το νούμερο του κινητού σου τηλεφώνου.

Με την συμπλήρωση της φόρμας κάθε 2 άτομα θα χρεωθείτε μόνο το ένα.( πχ 2 γονείς και 2 παιδιά απο 40€ θα πληρώσεται τα 20€)

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Εισητήρια

 
➤ Στα ταμεία του θεάτρου
 
 

θα χαρούμε να σας διασκεδάσουμε....

Η Απειλή των Κόουζ - Σκηνοθεσία: Μάγκυ Μοτζολή

Ό Οργανισμός Τεχνες & Πολιτισμός παρουσιάζει... 

Το βασίλειο της Φύσης και η απειλή των Κόουζ, είναι μία εκπαιδευτική θεατρική πρόταση με αντικείμενο την οικολογία, που υπογράφει ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Δημήτρης Λαλούμης. Μία πρόταση που εμπιστεύτηκαν μοναδικοί καλλιτέχνες, όπως ο εξαιρετικός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο ταλαντούχος Γιάννης Ζουγανέλης, συμμετέχοντας στο ηχητικό βιβλίο της παράστασης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Η παράσταση συμπεριλαμβάνεται στον “Κατάλογο Εκπαιδευτικών Θεαμάτων” του Υπουργείου Παιδείας και συγγραφέας είναι ο Δημήτρης Λαλούμης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

➤ Κείμενο, μουσική: Δημήτρης Λαλούμης

➤ Σκηνοθεσία: Μάγκυ Μοτζολή

➤ Σκηνικά, κοστούμια: Κλεοπάτρα Κουράκλη

➤ Χορογραφίες: Καλλιόπη Κουνιάδη

➤ Φωτισμός: Γιώργος Σηφάκης

➤ Φωτογραφίες: Γιώργος Νικολαΐδης

ΠΑΙΖΟΥΝ

➤ Άννα Τζανακάκη

➤ Ελένη Λύρα

➤ Ελευθερία Χρυσικοπούλου

➤ Αργιέττα Οκαλίδου 

➤ Δημήτρης Πάσιος

Θέματα ευθύνης:

Το θέατρο, αποτελεί ένα δυναμικό μέσο επηρεασμού της κουλτούρας του ατόμου. Το τι επιτρέπουμε και το τι απαγορεύουμε στον εαυτό μας, καθορίζεται από την κουλτούρα μας και όχι από τους νόμους και τους κανονισμούς, οι οποίοι συχνά – ως γνωστόν - παραβιάζονται. Με αυτά τα δεδομένα, το θέατρο μπορεί να επηρεάσει βαθύτατα τις στάσεις ενός παιδιού, για όλη του τη ζωή.

Έχοντας συνείδηση της ευθύνης μας, έχουμε ανεβάσει ένα έργο που έχει στόχο να ψυχαγωγήσει, αλλά και να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών στα πολυποίκιλα προβλήματα του περιβάλλοντος, μιλώντας γι’ αυτά μέσω του θεάτρου, της μουσικής και των χαρακτήρων του έργου, που προβληματίζονται, εξελίσσονται, παθαίνουν και μαθαίνουν! Το έργο τελειώνει με αισιόδοξα μηνύματα, όπου προτείνονται δράσεις αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προβλημάτων, με έμφαση στην δενδροφύτευση, στην προστασία της πανίδας, στην ανακύκλωση κλπ.

Η παράσταση ακολουθεί τις νόρμες του εκπαιδευτικού θεάτρου, το οποίο αξιοποιείται ως τεχνική διδασκαλίας στην Αγγλία και την Ολλανδία από τη δεκαετία του ’50, με σκοπό να φέρνει τα παιδιά αντιμέτωπα με την πραγματικότητα και να τα εξοικειώνει με αυτή.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το βασίλειο των Κόουζ καταστρέφει το περιβάλλον και η ζωή στο βασίλειο της φύσης κινδυνεύει! Η πριγκίπισσα Ελπίδα του βασιλείου της φύσης ταξιδεύει στον Αμαζόνιο και ζητά βοήθεια από το βασίλειο των δέντρων, όπου η σοφή κουκουβάγια δίνει τη λύση. Όμως τα δύο αποτρόπαια Οξ από το βασίλειο των Κόουζ απαγάγουν την Ελπίδα και η κατάσταση οδηγείται σε αδιέξοδο. Θα καταφέρει άραγε η πριγκίπισσα Ελπίδα της φύσης να κάνει τον Παρανόϊ Κόουζ να αλλάξει το όνομά του και να γίνει επιτέλους Λόγι Κόουζ;

Το trailer της παράστασης (σεζόν 2022)

Από τον εκδοτικό οίκο «Λεξίτυπον κυκλοφορεί το ομώνυμο βιβλίο με CD, με αφηγητή  τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο ενώ στους τραγουδιστές συμπεριλαμβάνεται και ο Γιάννης Ζουγανέλης

Η παράσταση παρουσιάζεται και σε άλλους χώρους, όπως Δημοτικά θέατρα ή Δημοτικά σχολεία της Αττικής, μεταφέροντας μαζί της άρτιας αισθητικής σκηνικά και κοστούμια, πλήρη ηχητική κάλυψη και όλο τον ενθουσιασμό του πενταμελούς θιάσου.

Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες.

Χριστίνα Ραφαήλου : 694 7111032

info@texneskaipolitismos.gr

 

ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γρ. Κυδωνιών 13, Αθήνα 11144

URL: www.texneskaipolitismos.gr

EMAIL: info@texneskaipolitismos.gr

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Χριστίνα Ραφαήλου

Κιν: 694 7111032